Министър Георгиева на Световното първенство по самбо в Санкт Петербург

Спортният министър проф. Мариана Георгиева ще бъде гост на Международната федерация по самбо по случай 75 години от създаването на този спорт. Събитието съвпада с поредното световно първенство, което се провежда в Санкт Петербург. Поканата е лично от президента на Международната федерация по самбо Василий Шестаков.
„За мене е особена чест да приветствам българския спортен министър за юбилея на нашия велик спорт. Присъствието на министър Георгиева е доказателство, че България гледа сериозно на самбото, а израз на това са нейните непрекъснати успехи на европейски и световни първенства,“ каза президентът на световното самбо г-н Шестаков.
По време на посещението си в Санкт Петербург проф. Георгиева ще се срещне с няколко президенти на национални федерации по самбо, за да се увери, че развитието на българското самбо върви в правилната посока, а пък целта на международната федерация е в най-скоро време, съобразно изискванията на Международния олимпийски комитет, този спорт да стане част от олимпийската програма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram