Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 21 ноември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са две престъпления и са регистрирани пет.

Бързо полицейско производство

На 21.11.2013 г. в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 62-годишния Й.Й. от с. Скобелево за това, че управлява в селото л.а. „ВАЗ 21053″ след употребата на алкохол – 1,81 промила.

Разкрити престъпления

На 21 ноември полицейските служители от РУП – Гълъбово извършиха проверка на сергии, намиращи се на пазара в с. Обручище и установиха, че 45-годишният М.С. от София, продаващ захарни изделия на пазара държи в отсека за резервната гума на автомобила си „Киа“ 5 стека цигари без акцизен бандерол „Карелия“.

На 21 ноември органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършиха проверка в с. Васил Левски на л.а. „Ауди купе“, собственост на 32-годишния И.Ю. от с. Габарево. В автомобила е пътувал и 28-годишния С.Х. от Кърджали. При извършена проверка в автомобила на И.Ю. са открити 13 стека цигари без бандерол – 8 от тях „Виктори“ и 5 „Карелия“. Двамата мъже са задържани в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления

На 21 ноември в 13.22 ч във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на VIII ОУ „Христо Смирненски“ в Стара Загора. На мястото незабавно е изпратен екип, който извършва проверка и не открива самоделно взривно устройство и учебните занятия са възстановени.

На 21 ноември в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 19-годишен жител на с. Обручище, който заявил, че е заблуден от двама непознати, който дошли в дома му, представили се за социални работници и заявили, че ще му бъдат предоставени безплатни дърва за огрев. Трябвало да заплати само превоза на дървата. 19-годишният потърпевш предал на непознатите наличните си 47 лв., след което те напуснали жилището му.

На 21 ноември във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал от 34-годишен старозагорец, който заявил, че четирите гуми на автомобила му „Мерцедес 200 SE“ са срязани. Образувано е досъдебно производство.

На 21 ноември в Участък „Полиция“ Павел Баня е получени сигнал от 37-годишен македонски гражданин, който заявил, че от паркирания на ул. „Шипченска Епопея“ в с. Горно Сахране т.а. „Скания“ неизвестно лице е извършило кражба на 150 л дизелово гориво.

Палеж

На 22.11. в 02.30 ч в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за горящ автомобил в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че в резултат на пожара частично е обгоряла предната част (двигателният отсек) на управлявания от 60-годишен старозагорец л.а. „Тойота Авенсис“. Същият е бил паркиран в двор на къща в кв. „Кольо Ганчев“. Засегната е и входната врата на къщата. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram