Международен турнир с участие на деца от Малта организира ДФК „Филипов“

За осми път гости от Малта посреща градът на розите. Домакин отново е школата на футболен клуб „Филипови“. Детски тим от Малта е на посещение тук, като този път групата е от 45 юноши и техните треньори, които пристигнат за събитие, което предстои на 13 юли.

 „Да подкрепим отбора в поредното футболно предизвикателство, нашите момчета набор 2007/2008 години в международната футболна среща срещу малтийския F.C. „Zabbar“. Ще Ви очакваме на стадион „Овощник“ в четвъртък от 18 часа, а ние за поредна 8-ма година ще представим България и Казанлък на най-доброто и високо ниво“, разказва един от организаторите на кампа – амбициозният и млад треньор Росен Филипов.

Семейството му е инициатор на традиционните срещи с отбори от Малта в летните месеци, с планиране на двубои и съвместни занимания за младежите.

Освен казанлъшкият „Филипов“, „Пловдив Сити“ и „Локомотив“/Стара Загора/ ще играят с гостите от Малта в летния тристранен международен турнир.

„Става традиция „магията на Цар Футбол“ да събере десетки деца и семейства, да ги учи на честна игра, и да възпитава в добродетели: екипна игра, дисциплина, здравословен начин на живот“, допълниха домакините от ДФК „Филипов“ Казанлък. 

Успоредно с тридневния турнир, гостите ни от „Zabbar“ ще опознаят по традиция Долината на розите и България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram