Медали за „Кентавър“ и „Таекуондо Екстрийм“ от Пловдив

Два златни и два бронзови медала от Пловдив, домакин на държавно първенство по таекуондо за деца, клас А и турнир за кадети, се завърнаха състезателите на Клуб „Кентавър“ с треньор Николай Богданов. Златни медали при кадетите завоюваха Любомир Богданов в кат. 33 кг. и Цветелина Николова, в по-горна категория за първи път – 37 кг. С бронзови медали в кат. 33 кг. от турнира е Милослав Неделчев, при кадети с трето място е Елина Иванова.
В държавното първенство клуб „Кентавър“ спечели сребро и два бронзови медала. След трите си срещи Христо Богданов в кат. 33 кг. записа второ място в държавния шампионат при втора група деца. Съотборникът му  Ивайло Бонев, при 30-килограмовите, втора група деца, е с бронзов медал. С трето място от първенсвото е  Теодор Ботев, 31 кг., първа група деца.
Можехме да имаме и държавен шампион при децата,  но и този път субективизмът си каза думата и Христо Богданов, който беше истинският победител в срещата трябваше да се задоволи с второто място, коментира изхода на двубоя треньорът Николай Богданов. В същото време отличните резултати на Цвети Николова и Любомир Богданов са част от тяхната подготовка преди силното международно състезание като част от националния отбор в Австрия в края на месец май и преди световното първенство в Азербейджан през юли.
В държавното първенство и турнирът на кадетите в Пловдив участваха и възпитаниците на клуб „Таекуондо Екстрийм“ с треньор Тихомир Владов. При кадетите отново отлично представяне направи Мартина Узунова, до 33 кг., която стана сребърна медалистка. С бронзови медали от първенството са Антонио Михайлов, до 36 кг. и Александър Карагьозов, до 30 кг.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram