Купи и медали за клуб „Роза“ от домакински турнири

Четири първи места за КСТ „Роза“ – три от Открития турнир за Купа Казанлък и едно в Купа България постигнаха възпитаниците на КСТ „Роза“, домакин на ежегодната надпревара, съвместно с Община Казанлък и БФСТ. Общо 12 медала спечелиха за Казанлък танцовите дуети на клуба с треньори Петър и Ваня Радеви. В Открития турнир с първи места в класовете 11 Е и 13 Е са най-малките танцови двойки на клуба – Мартин Бялков- Виктория Петрова и Павел Пинтев – Йоанна Велева. Първо място и за грациозните Симона Янева /КСТ Роза/ и Иван Христов от „Бургас 75“ в 18 А+А на стандарт. В същия клас, но на „латина“, другата смесена двойка на клуб „Роза“ Йоанна Шишкова – Валентин Иванов от „Загора Данс“ незаслужено останаха четвърти, но пък спечелиха бронз от надпреварата За купа България при младежи. Още наградени в Открития турнир -трето място за националните шампиони Николай Ламбов и Габриела Инджова в клас 11 Д.  Трети са и Благовест Бойчев и Марчела Василева в 13 Д. Второ място, сребро от турнира за Купа „Казанлък“ спечелиха Петко Терзиев и Миглена Огнянова в 18 С клас. С два медала – сребърен и бронзов от турнира са другата ни успешна двойка – Калоян Бялков и Симона Семова. Втори са на „стандарт“, а на „латина“останаха трети в клас 15 Б.
Стоян Петров и Десислава Тенева също спечелиха медал от Открития турнир – втори са на „стандарт“в 18 А+А, а в надпреварата за Купа България Деси и Стоян станаха единствените златни медалисти на клуб „Роза“при младежи старша възраст.
Oще две танцови двойки на домакините стъпиха на почетната стълбичка. Симона Янева и партньорът й Иван Христов на „стандарт“, над 19-годишните станаха втори, а трети в латиноамерикански танци при младежи са Йоанна Шишкова и Валентин Иванов. Калоян Бялков и Симона Семова бяха порязани от съдийските решения и не успяха да вземат медал от Купата. Те останаха 4-ти на стандарт и шести на латина. При юноши 1 Радостин Николов и Десислава Иванова са пети на „стандарт“ и с шесто място на „латина“.
С медал от надперварата за Купа България са състезателите на „Киара-Н“ Иван Матанов и Полина Куцарова – трети  на „латина“, при юноши младша възраст. С четвърто място от турнира са Марко Георгиев и Гергана Миланова в клас 18 С+С. Пети са на „стандарт“ за Купа България.
Около 200 танцови двойки с картотека и над 100 некартотекирани записаха участие в дългия състезателен ден, който предложи за публиката и почитателите на спортните танци в неделя зала „Багира“. Следващото участие за танцовите двойки е в Асеновград на 18 май- Открит турнир за купата на града.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram