„Марица“ спечели турнира „Дами на розата“

Феърплей, страхотни битки и добри приятелства предложи второто издание на Рицарския турнир „Дами на Розата“ в Казанлък, организиран от Ордена на тамплиерите. В стартиралата в събота надпревара за девойки младша възраст участваха 4 състава – националният отбор за девойки U16, разделен на два отбора А и Б, съставите на „Казанлък“ и „Марица“ Пловдив. В старта на състезанието, съставът на Казанлък, воден от треньорката Миглена Стрезова, започна с победа над отбор А на националките с 3:2 и успех с 3:1 над състав Б. В последния мач за школата ни, в неделя „Марица“ постигна победа с 3:0 и оглави класирането в турнира. Втори остана съставът на „Казанлък Волей“ пред националната гарнитура на девойките с треньори Теодора Бечева и Диян Боюклиев.

С участието си в надпреварата Лъвиците U16 започват заключителната фаза от подготовката си за Евроквалификациите от 25-27 април в Стара Загора. Групата от 17 избранички на треньора ще продължи подготовката си в зала „Багира“ до 20 април.
В разширения състав на националния тим попаднаха по 3 състезателки на „Казанлък“ и „Марица“ Пловдив, по 2 момичета от ЦСКА София, Левски София и Славия София и по 1 състезателка на „Берое“ Стара Загора, „Локомотив“ София, „Велбъжд“ Кюстендил, „Импулс“ Горна Оряховица и „Дунав“ Русе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram