Малшанс за „лястовиците“, оставаме без медали от първите колоездачни стартове

Казанлъшките колоездачи от „Лястовица 1905” не успяха да спечелят медали и във втория ден от състезанията, които се провеждат в региона – За Купата на кмета на Павел баня и Купа „Тракийски царе” за момчета, юноши-младша и старша възраст. Поредица от инциденти, падания и хлъзгав терен белязаха първите два старта от календара на Българския колоездачен съюз. Близо 150 състезатели от водещите школи в колоезденето и гостуващ отбор от Сърбия взеха участия в трите състезания, които се проведоха в събота и неделя.

Малшанс попречи на многократния победител при момчетата в шосейните и пистовите стартове, а сега в  групата на юношите младша възраст с екипа на „Лястовица” Онур Татар, да спечели първите си медали за годината. В съботния старт той остана с пето място, като Купата на кмета на Павел баня спечели неговият съперник в тази възрастова група – бургазлията Нягол Няголов. Със седмо място е съотборникът на Онур Петър Чавдаров. 35-ма стартираха в групата на юношите-младша възраст.

При по-малките,момчетата, носител на Купата е представителят на КК „Варна” Ясен Александров. От казанлъшкия тим с най-добри класирания са Мартин Папанов – с пето място, а Денис Бекар е 9-ти от общо 28 стартирали.

В неделя се състоя изкачване на вр. Бузлуджа, като победител при момчетата от 52 участника е Йордан Костов от КК „Сините камъни” (Сливен), а нашите Мартин Папанов и Денис Бекир, са съответно с осмо и 16-то място. При 44-ма стартирали юноши-младша възраст (6 км.) Нягол Няголов е отново първи, а с най-добро представяне сред „лястовиците” е Онур Татар – пети. Божидар Хаджиев е със седмо място, а Петър Чавдаров – 17-ти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram