„Лястовиците“ стягат велосипедите си за Поморие, Мартин Грашев помага в организицията на Черноморската колоездачна лига

15 са общо стартовете от програмата на Черноморска колоездачна лига „Спринт”, стана известно днес на пресконференция в Бургас. Веригата ще се проведе за втора поредна година. Новото сега е, че освен момчета, ще участват и юноши младша възраст. Първият старт е тази събота в Поморие, а финалният ще бъде на 5 октомври в Слънчев бряг. Състезания ще има и в Нова Загора, Малко Търново, Свети Влас, Равда, с. Трилистник и др.

Очакванията са във веригата да се включат поне 80 таланти.
За патрон на лигата е избран колоездач на столетието Димо Ангелов от Бургас. В Изпълнителния комитет влизат още мениджърът на колоездачен клуб „Несебър” Георги Енчев от Казанлък, зам.-кметът на Малко Търново Димитър Стоянов и представителите на спонсорите Станислав Енкин и Динко Георгиев.Съдийската комисия към лигата ще се оглавява от казанлъчанина Мартин Грашев, който до миналата есен въртеше педалите за „Несебър”, но вече е слязъл от колелото. Той и подчинените му от комисията ще обслужват състезанията без възнаграждение.
Наградният фонд се изчислява на 10 хил. лв. във формата на подаръци за първите десетима във всеки старт. Най-малкият участник ще бъде награден от ПСФК „Черноморец-Бургас” с клубен анцуг и топка, а треньорът на победителя ще получи безплатен абонамент за бургаския областен всекидневник „Черноморски фар”. Организаторите обявиха награда и за журналиста, който отрази най-пълноценно веригата от състезания – уикенд за двама в хотел в Слънчев бряг.
„Създадохме лигата, за да запълним една ниша в детско-юношеското колоездене. Така календарът за младите става наситен със състезания. Първоначалната идея беше да популяризираме спорта с велосипедите по Черноморието, но заради големия интерес географията се разшири”, заяви Георги Енчев, който обеща догодина в лигата да се включат и момичета.
Своят първи старт в Поморие в съботния ден ще направят и „лястовиците“ от Казанлък. Това ще бъде първото им включване във веригата от състезания край морето, които продължават и наесен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram