Колоездачите от Казанлък щурмуваха „Спици и бодли“

За трета, поредна година, в подножието на Стара планина край Казанлък се проведе състезанието по планинско колоездене и щафетно бягане „Спици и бодли“ с близо 250 участника при колоездачите и 34 бегачи в щафетата. Състезателите на колела избираха между две трасета – късо (37 км.) и дълго (47 км.), започващи от Казанлък, навлизащи в Стара планина, както в полите, така и в по-високите й части, преди да финишират отново в Казанлък.

В оспорвана конкуренция при мъжете 40 години представителят на „Дарк Райдърс“ Казанлък Жеко Стойчев завърши състезанието с трето време след победителя Калин Русев от клуб „Велораптор“ и Николай Костадинов от „Зарата“ Стара Загора. Борис Кашеров, също от Казанлък, но каращ за „Несебър“, е четвърти в групата от 20 участника.

Най-многоброен бе потокът на състезателите от 18-39 години – 90 стартирали на дългото трасе от 47 км. Тук надпреварата спечели Илия Вълканов от Olimp Bike Team. С най-предно класиране от казанлъчани – осми, е Николай Колев, следван от Йордан Паскалев (десети). И двамата се състезават за „Дарк Райдърс“.

При по-младите участници – юноши до 18 години, най-бърз по трасето от 37 км. бе Мартин Димитров от софийския „Велораптор“.

Снимка: Фейсбук

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram