Клуб по спортни танци „Роза“ започва курсове за безплатно обучение на деца след спечелен проект

КСТ „Роза“ с треньори Петър и Ваня Радеви спечели проект по Програмата „Спорт за децата в свободното време“ на МФВС. Проектът е по направление начално обучение по вид спорт. Целта е да се създадат условия за участие на децата в безплатни спортни занимания. В тази връзка , КСТ „Роза“ започва да набира желаещите, които искат да се включат по програмата. Те могат да направят това на 4 февруари, в ОДК „Св. Иван Рилски“ от 16.00 часа. Записването ще продължи и през следващите дни – във вторник, сряда и четвъртък, отново от 16.00 часа. Тогава ще са и първите занятия, като обучението ще обхваща деца от 3 до 6 клас. Заниманията с тях ще бъдат провеждани в ОУ „Кулата“ и в Общински детски комплекс, съобщи треньорът на децата Петър Радев.
Проектът е на стойност 3 600 лв., с продължителност 6 месеца, от февруари до май и от септември до октомври 2013г. За това време ще бъдат сформирани три групи по 15 души.
Децата, които ще запишат начално обучение по спортни танци, няма да заплащат за курса на обучение, категорични са техните бъдещи ръководители.
Това е първи проект, който печели с пари на министерството клубът на спортната фамилия Радеви.

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram