Какво направиха спортистите ни на 30 юли

Българските спортисти не можаха да донесат много радостни емоции на феновете си в понеделник. И четиримата, появили се по терените в Лондон, не успяха да преодолеят препятствията пред тях.

Като най-добро можем да определим представянето на Нина Рангелова в плуването. На 200 метра свободен стил тя отпадна още в сериите и остана на 19-а позиция.

Младата ни надежда обаче счупи втори национален рекорд и вече новото измерение на върховото ни постижение за родината е 1:29,21 минути.

Нина определено може да съжалява, тъй като само 25 стотни я лишиха от участие на полуфиналите, където щеше да е в компанията на най-големите имена в тази дисциплина. Въпреки това, тя заслужава поздравления за постижението си.

В спортната стрелба отново наш представител не можа да пробие във финалите. Антон Ризов отпадна в квалификациите на 10 метра въздушна пушка.

Неговият резултат беше от 593 точки, което му отреди чак 22-а позиция в крайното класиране. Все пак Ризов ще участва в още две дисциплини и може да подобри класирането си в тях.

Големите ни очаквания в тениса бяха попарени от отпадането на Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Най-добрият роден тенисист отстъпи на 12-ия поставен Жил Симон от Франция, докато пловдивчанката не успя да се справи с 21-ата в света Флавиа Пенета от Италия.

Димитров загуби с 3:6, 3:6 от Симон и допусна трето поражение от три мача срещу него. Двубоят между двамата продължи само един час.

Все пак можем да похвалим хасковлията, тъй като донесе първата победа за България в мъжкия тенис на Олимпийски игри в събота срещу Лукаш Кубот.

Пиронкова пък имаше своите моменти срещу Пенета, но и тя не можа да се справи срещу по-високо класираната от нея съперничка, но те бяха само в първия сет, завършил 5:7. Във втория тя загуби катастрофално с 1:6 и се сбогува с надпреварата на сингъл.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram