Казанлъчанки с важни мачове тази седмица с националните отбори на България

На 5 април, сряда, България WU19 стартира участието си във втората фаза на квалификациите за Евро 2023, който дава шанс на нашия тим за първо участие на европейски финали в тази възрастова категория. „Лъвиците“ са в група 7 на Лига А в трудната компания на Нидерландия, Белгия и Финландия, като за финалите през юли ще се класират само победителите в 7-те групи (плюс най-добрият втори, ако домакинът на Евро 2023 Белгия спечели своята).

Селекционерът Троян Радулов определи група от 20 имена за предстоящите мачове в Нидерландия. Кристиана Караиванова ще излезе с фланелката на България срещу Нидерландия утре, на 5 април, от 19:00 ч., На 8 април от 14:00 е вторият двубой за момичетата срещу Финландия. Последният сблъсък на „лъвиците“ е на 11 април от 19:00 ч. срещу Белгия.

Между 6 и 10 април женският национален отбор на България ще е домакин на първото издание на International Women’s Cup 2023 с участието на отборите на Литва, Латвия и Косово. Двубоите ще се играят в Национална футболна база „Бояна“, а селекционерът Силвия Радойска определи група от 22 имена, които ще представляват „лъвиците“, сред тях и Силвия Кефалова от отбора на НСА. Първият полуфинал, който противопоставя България и Литва, е на 6 април от 11:00 ч. В същия ден от 17:00 ч. един срещу друг ще се изправят Косово и Латвия. На 10 април от 11:00 ч. ще се състои малкият финал, а от 17:00 ч. е сблъсъкът за първото място в надпреварата.

Пожелаваме успех на казанлъшките момичета и националните отбори на България в предстоящите им двубои!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram