Казанлъчани с медали и в Нова Загора

Седмият кръг от Черноморската колоездачна лига „Спринт“ в Нова Загора се превърна в шоу за двама – Даниел Иванов от тима на домакините и Нягол Няголов от Бургас / пред над 60 „колобегачи“/.
Те спечелиха по категоричен начин победите, съответно при момчетата старша възраст и юношите младша, и стабилизираха лидерските си позиции в генералното класиране.
Начело при най-малките – момчетата младша възраст, остава и Йордан Петров от Сливен, макар че той падна и не завърши състезанието.
Колоездачна Нова Загора посрещна гостоприемно малките спортисти. Домакините бяха „осигурили“ и хубаво време за надпреварата в критериума в центъра на града. Трасето за всичките групи бе дълго 1.1 км, като част от него – около старт-финала, бе покрито с паваж. Това направи надпреварата отчасти по-непредвидима и някои бегачи си изпатиха от подценяването на този, макар и ситен, „калдъръм“, иначе търсен умишлено в някои колоездачни краища на Западна Европа.След отпадането на лидера се проявиха двамата Денисовци – Рустенов от Пловдив и Искрев от Казанлък. На тях не само са им еднакви имената, но и точките, които събраха от междинните спринтове са еднакви – 7 след общо 6 обиколки. Трети, с точка по-малко, остана Ангел Ангелов от „Несебър“. Първи в последните две премии бе казанлъчанинът Онур Татар, който е добре подготвен / на трасе от 18 обиколки или 19,8 км./ и не е по-напред от четвъртото място в генералното класиране, защото не участва във всички кръгове до сега.
В класирането за купа „Нова Загора“ със 7 точки/ с актива на лидера/ е и Денис Искрев /“Лястовица’1905″ Казанлък/ е вицешампион, а в „ТОП 5“ е казанлъчанинът Теодор Костов с точка също като четвъртия при момчетата младша възраст.С 15 точки със сребро е Онур Татар от „лястовиците“ от последния 7 кръг на „лигата“ при юношите младша възраст преди поредния осми старт на 1 юни в КК“Албена“.
Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram