„Казанлък“ ще играе на полуфинал срещу „Марица“ за медалите при момичетата до 15 г.

Тимът на „Казанлък“ се класира за полуфинал на държавното първенство по волейбол при момичетата до 15 години, което продължава в Разлог.

„Марица“ (Пловдив), „Добруджа 07“ (Добрич), „Славия“ и ВК „Казанлък“ оформиха финалната четворка.

Първият полуфинал от 14:00 часа днес ще противопостави отборите на „Марица“ и „Казанлък“, а в другия ще се срещнат съставите на „Славия“ и „Добруджа 07“.

До този развой се стигна след изиграването на груповата фаза от финалния турнир. В група А „Марица“ завърши като първенец с три чисти победи над съперниците си. За второто място отборът на „Добруджа 07“ надигра „Левски“ с 3:2 гейма и с този успех последва пловдивчанки на полуфинали. „Сините“ останаха на третата позиция, като ще играят за 5-6 място в крайното класиране. Последен се нареди тимът на „Пирин“, който ще спори за 7-8 място.

В група В „Славия“ завърши като първенец с три победи над съперниците си. Шансове за продължаване напред имаха „Казанлък“ и ЦСКА, като „розите“ надиграха „червените“ с 3:1 и се класираха за полуфинали. Трети в групата се наредиха представителките на „Спартак“ (Варна), които ще срещнат „Левски“ за 5-6 място. Четвърти в тази група останаха „армейките“  с три загуби, като те ще спорят с „Пирин“ за 7-8 място.

Източник: bgvolleyball.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram