Задгранични стартове в Молдова и Турция чакат „лястовиците“ през юни

Състезателите на казанлъшкия „Лястовица 1905“ се подготвят за предстоящите в страната и зад граница през май и юни колоездачни стартове за момчета и юноши-младша възраст. Това съобщи за новините треньорът на младежите Живко Димитров. Сливен и Нова Загора ще са домакини на следващите съсезания за двете възрасти от 17 до 19 май. Следват стартове в София (25-26 май) и в Малко Търново (1-2 юни).

Задграничното турне за казанлъчани започва във втората седмица на юни. На 12 юни в Молдова започват четиридневни състезания за юноши-младша възраст. Веднага след приключването им юношите на „Лястовица“ ще потеглят за Турция, където Коня е домакин на шестдневен колоездачен маратон.

Най-добрите състезатели на клуба – Онур Татар, Петър Чавдаров и Божидар Хаджиев, ще се готвят и за участие в балканиада, на която Румъния е домакин през август.

Годината за „лястовиците“ започна с поредица от пролетни стартове, които  не донесоха очакваните резултати и медали за талантливите млади надежди в колоезденето, които вече се състезават в групата на юноши-младша възраст. Забавянето на подготовката, финансови неудачи и проблеми в ръководството на клуба са част от причините за по-слабото представяне на малките „лястовици“ в състезанията у нас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram