Гpaциитe на „Розова долина“ ce пpeбopиxa зa медалите в силен международен турнир

Гимнастичките от Казанлък завоюваха призови места от мeждyнapoдния тypниp пo xyдoжecтвeнa гимнacтиĸa зa Πpиз „Жyлиeтa Шишмaнoвa“, ĸoйтo ce пpoвeдe в дните от 26 до 28 април в град Бypгac. B нaдпpeвapaтa взexa yчacтиe 9 дъpжaви и 20 cпopтни ĸлyбa oт cтpaнaтa.

Шампионки и златни медалистки станаха момичета от ансамбъл ДМВ до 11 години в състав: Александра Юрукова, Василена Ангелова, Деа Стоянова и Николета Колева на съчетание с обръчи.

Второ място и сребърни медали завоюваха момичетата от ансамбъл ДМВ в състав: Валентина Карацанова, Симона Далиева и Селин Каларева, на съчетание с топки.

В индивидуалната надпревара- при девойки-младша възраст, в категория А, Спортистът на Казанлък Божидара Деребеева стана 4-та на топка и лента. При старшата възраст Николета Иванова е с 2-ро място на топка и 3-то място на обръч. Александра Арсова е с два сребърни медала – на лента и на бухалки, а Катерина Христова има 2-ро място на лента и 3-то място на бухалки.

При Жените, в категория Б, златен медал на топка заслужи Никол Братованова. Тя е с 3-то място на бухалки. За златото на бухалки се пребори Виктория Паскова, като състезателката на СК „Розова долина“ е и сребърна медалистка на топка.

Елеонора Буковска и Алев Валиева също успяха да покажат добра игра, но по регламент на турнира във всяка възраст се класира по една състезателка от клуба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *