Награди за „Светлинките“ от няколко престижни конкурса

По време на светлите Великденски празници клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”, получи множество награди от национални конкурси.

12-годишната Поля Лалева е класирана на второ място в националния конкурс за приказки „Имало едно време”. Тя пребори конкуренцията от цялата страна с приказката си „Пръстите на лявата ръка”. Също на второ място, но в Национален конкурс за детска рисунка, е класиран Христо Бончев – 8 г. Той спечели наградата си от НК „Вълшебният свят на книгите”, провел се в гр. Асеновград. От същият конкурс, но в раздел „литературно творчество”, лауреати са Диан Драгнев – 14 г. и Цветин Радевски – 7 г. В националния конкурс  за приказна рисунка, „Детство вълшебно” отличените са Рая Мутафчиева – 8 г. и Цветин Радевски – 7 г. Отново Цветин, този път в компанията на Христина Петрова – 9 г. и Рая Енева – 13 г., са отличени в НК за детска рисунка и стихотворение „Небето не е граница”.

За поредна година клубът има лауреати и от най-престижния християнски конкурс, организиран от Светия синод на БПЦ и посветен на празника „Петдеситница”. В категория „поезия”, Рая Енева – 13 г., е класирана на второ място, със стихотворението си за вярата. В категория „рисунка”, Алекса Димова – 5 г., също е на второ място. Тя нарисува слизането на Светия дух, върху четирима от апостолите.

„Светлинките“ продължават активно да творят за конкурси и по новите си книжни проекти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *