В Казанлък се събират шефовете на Волейболната федерация

УС на БФВ се събира отново в Казанлък за редовно отчетно годишно Общо събрание на федерацията.  Очаква се днес ръководството на волейболната федерация (БФВ) да осъществи поредните промени в състава си. Заседанието ще започне от 11.00 часа днес в ДК „Арсенал“. Във вземането на решения ще участва в качеството си на вицепрезидент и част от УС на БФВ и изпълнителния директор на ВК „Казанлък“ Деко Григоров.

Почти сигурно доскорошните вицепрезиденти Петър Кънев и Иван Тодоров ще бъдат отстранени, написа dnevnik.bg. На заседание на управителния съвет преди месец те загубиха високите си постове и бяха понижени до обикновени членове.

В основата на рокадите се оказа напрежение между тях и президента на федерацията Данчо Лазаров. Според информация на „Капитал“ те са искали да сложат край на дългогодишното управление на Лазаров.

„При Лазаров проблемът вече е и възрастов. Станал е изключително мнителен и подозрителен. Аз съм го казвал и преди – не може повече тази федерация да се управлява като „Данчо Лазаров“ ООД“, каза преди дни Кънев.

Според него общото събрание умишлено е направено в делничен ден в Казанлък, за да не може да присъства. Причината е, че е председател на парламентарна комисия и през деня има заседание.

В дневния ред на общото събрание влизат приемане на отчет на управителния съвет на БФВ за дейността на сдружението за 2015 г., приемане на финансов отчет на БФВ за 2015 г. и на доклад на одитор, извършил заверка на финансовия отчет за 2015 г. Освен това има и точка „приемане на решение за освобождаване от отговорност на председателя на сдружението и на членовете на управителния съвет на БФВ за дейността им през 2015 г.“.

Източник: www.dnevnik.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram