Започва затопляне, до ден – жеги около 40 градуса

Днес времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над западната половина на страната ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в планините, ще превали за кратко. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен, по високите и открити части временно и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 18 – 22°.

Петък и събота ще бъдат най-горещите дни от седмицата. В последните дни на тази и началото на следващата седмица ще се радваме на лятно време.  В предстоящите седем дни ни очаква по-стабилно време и в четвъртък, петък и събота ще превалява на много малко места, а и количествата ще са малки.
В събота срещу неделя и в неделя сутринта ще има смущения и превалявания над Северна и Североизточна България, но те ще бъдат кратки.
Петък и събота тази седмица ще бъдат най-горещите дни с температури в низините до 36-38 градуса особено в първия почивен ден. В следващите два дни – неделя и понеделник, ще остане топло, но температурите ще се понижат до 32-33 градуса.
До сряда-четвъртък следващата седмица ни очаква по-стабилно време, ще бъде топло с температури в низините над 30 градуса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram