В „Казанлък“ нямат страх от иранките на „Шумен“

От шуменския „ЙЕБ“ изтеглиха за събота мача в програмата, при който женският тим на „Казанлък Волей“ гостува в тамошната зала „Младост“. И двата отбора за първи път ще играят официален мач за новата година, след като миналата седмица шуменки биха служебно „Бургас“ с 3:0, а срещата на „Казанлък Волей“ с „Раковски“ бе отложена.

След края на есента съперниците на отбора ни са доста преобразени. Шест нови попълнения картотекира ръководството на женския отбор на „ЙЕБ-Шумен 05“, присъединиха се и две чужденки  – иранките Маедех Борхани Есфахани и Зейнаб Гювех, като с това бе отбелязан първият исторически трансфер на волейболистки от Иран в чужбина.

Срещу подсиления тим на домакините „Казанлък“ противопоставя сплотения си състав, разчитащ на достатъчно опит и хъс. Няма нови попълнения, а отборът трябваше да се раздели и с един от силните си играчи Виолина Николова, която премина в казахстански тим. „Възвърнахме си формата от първия полусезон, имаше и достатъчно време за подготовка, като част от момичетата бяха ангажирани с националните отбори, така че не са губили от формата си“, коментира старши треньорът на казанлъчанки Страхил Балов. Ще играем за победа над Шумен, няма страх в отбора, допълва Балов, който има стаж и наблюдения за волейбола и в иранското първенство, като бивш треньор на петия по сила мъжки тим в страната. Иранките не ни плашат, категорични са и момичетата в отбора на Казанлък, които с особено нетърпение чакат деня на двубоя, за да премерят сили с новите попълнения в състава на Шумен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram