Всички училища с представители на общинското първенство по спортно катерене

Деца и младежи от казанлъшките училища се включиха в организараното за поредна година общинско първенство по спортно катерене в парк „Розариум”. В основата на проява са спортните клубове „Селт” и АТК „Казанлък”. За участие се записаха близо 100 деца, практикуващи популярния сред подрастващите спорт и любители, които получиха възможността да се запознаят с особеностите на спорното катерене и неговите дисциплини. Организаторите на състезанието коментираха, че тази година напливът на желаещи да „се пробват” на катерачната стена е много висок, което е показателно за развитието на този спорт в посока работа с деца. Сред участниците имаше и малчугани от детските градини, които също нарвиха тук своите първи стъпки в катеренето.
Победителите от първо до трето място във възрастовите групи от 7 до 18 години получиха награди – грамоти и тениски от КЕС „Селт”.
Стената в парк „Розариум” обаче, няма да бъде отстранена, тъй като тази събота градът ни е домакин на състезание от календара на БФАК – държавно първенство по „боулдър” за деца, юноши и девойки и балканско първенство с участието на гости от Македония и Румъния.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram