ВК „Казанлък” ще спори за място на полуфиналите срещу „Славия”.

След като волейболистките на Казанлък пропиляха последния си шанс да останат в тройката на НВЛ след загубата си в 14-ия кръг с 2:3 от ЦСКА, на 1/4-финалните плейофи, тази сряда ще се изправят срещу тима на „Славия-СУ”. По програма като четвърти в крайното класиране момичетата на старши треньора Петър Дочев ще спорят за място на полуфиналите срещу 5-ия в подреждането, отбора на „Славия”.
Първата среща между двата тима ще бъде на 12 март, от 17 часа. В този мач казанлъчанки ще бъдат домакини и ще играят пред своя публика – в спортна зала „Багира”.

Тъй като броят на участниците в женската Национална волейболна лига през този сезон е седем, първенецът се класира директно за полуфиналните плейофи, без да играе в четвъртфиналите. Четвъртфинален съперник на втория отбор от класирането ще бъде седмият Спартак 1996 (Плевен), който не успя да спечели нито една победа в осемнадесетте си мача дотук.
Според предварителната програма четвъртфиналите трябва да се изиграят на 12 и 14 март при разменено гостуване. Отборът с по-добро класиране от редовния сезон определя реда на домакинствата в тези две срещи и е домакин на решаващия трети мач на 16 март, ако се стигне до такъв при разменени победи.

Отборът на Левски (София), който спечели първо място в класирането, ще се включи директно на полуфинал.Останалите отбори от второ до седмо място ще изиграят допълнителни серии на ниво четвъртфинали, като завършилият на второ място отбор на Марица (Пловдив) ще играе със седмия Спартак 1996 (Плевен).
Третият ЦСКА-Демакс (София) среща студентките от ЕПУ (Перник), които са шести. Сериите са до две победи от три мача.

Полуфиналите са предвидени за 20, 23 и 26 март, а финалната серия за титлата – чак за 3, 6 и 9 май.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram