Българският флаг се развя над Лондон

Българският флаг беше издигнат в Олимпийското село в Лондон. Това стана вчера, точно в 16:00 часа местно време на специална церемония, която се състоя в присъствието на повечето български олимпийци, пристигнали вече в английската столица.

Състезатели и треньори от мъжкия национален отбор по волейбол, стрелбата, стрелбата с лък, спортната гимнастика и бадминтона видяха на живо издигането на родния трибагреник. На церемонията присъстваха генералният секрeтар на БОК Белчо Горанов  и посланикът на България в Лондон Константин Димитров.

Семплата 40-минутна церемония започна точно в 15:30 часа, когато българските олимпийци влязоха в „Олимпик Плаза“. Ритуалът започна с феерично изпълнение на местни танцьори, облечени в пищни пъстри костюми. Последва приветствие от кмета на олимпийското село, след което бе изпълнен олимпийският химн.

После на сцената бяха поканени посланик Константин Димитров и Белчо Горанов и тогава прозвуча българският химн, при което над селото бе издигнат българският трибагреник. Финалът отново беше за фееричната танцова група, която изпълни част от мюзикъл.

Днес за Лондон заминават част от акредитираните български журналисти, а във вторник по обед нова група олимпийци ще отлети за английската столица. Игрите се откриват следващия петък и ще продължат 17 дни.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram