Младежи от Казанлък събират пари благотворително за лечение на бургаско момиче

Млади хора от Казанлък, обединени в група в социалната мрежа Фейсбук „Да спасим Ади“, организират благотворителна кампания под надслов „Заедно сме по-силни“. Целта на кампанията е събирането на средства, с които да се помогне за лечението на 19-годишната бургазлийка Аделина Делянова Коджабашева.

Момичето, което има тумор в крака, се нуждае от спешна операция, която може да бъде направена в германска клиника, но за нея са необходими около 150 хил. евро. Семейството на Аделина вече е набавило почти 90 хил. от парите, разказва един от инициаторите на благотворителното начинание Андриан Качанов, на 19 години от Казанлък. Подкрепян от приятели, Андриан се свързва със семейството на Аделина Коджабашева и им съобщава за намерението на казанлъшките младежи да помогнат в набирането на средствата за лечение.

Кампанията ще бъде открита утре, на 24 юли от 9 часа пред Лъвовата чешма, където ще бъде поставена една от дарителските кутии. Пунктове за набиране на средства ще бъдат разкрити в следващите дни и на други възлови места в Казанлък, както и в заведения за хранене. Паралелно с това, гражданите ще могат да дарят от спестяванията си и чрез изпращането на SMS-и, съобщиха организаторите на благотворителната инициатива.

Те могат да бъдат открити и в интернет на страницата „Да спасим Ади“ в социалната мрежа „Фейсбук“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram