Юбилейни 25 години на класа по пиано и юбилеен концерт в НЧ „Искра“

От началото на творческия сезон близо 50 са спечелените награди от национални и международни конкурси за възпитаниците на музикалния педагог Елена Юлианова, преподавател в класа по пиано в СУ „Екзарх Антим I“ и Школа по изкуства „Емануил Манолов“ при НЧ „Искра“. Последните постижения за младите пианисти са от Международния детски фестивал „Млади таланти“, който се проведе на 17 април в София – три първи, три специални награди, участие в Галаконцерт на победителите в НДК и почивка на Българското Черноморие.

Конкурсите за възпитаниците на Елена Юлиянова още не са приключили, но в момента усилията на преподавателя и децата са насочени към подготовката за участие в големия, юбилеен концерт за 180-та годишнина на СУ „Екзарх Антим I“ с участието на Симфоничен оркестър Сливен на 26 април в НЧ „Искра“. Началото на проявата – 18:00 ч., при вход свободен.

Специално за събитието в Казанлък отново ще свири Надежда Цанова, една от първите възпитанички на класа на Елена Юлианова и концертираща пианистка на европейските сцени, с участия в САЩ, Япония, Китай. В програмата е включена и нейна дуетна изява с първия тромпет на Симфоничния оркестър на БНР Петър Македонски. Дуото получи номинация на БНР за музикант на годината.

В програмата ще участват със свои изпълнения студентите Никола Георгиев, четвъртокурсник в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, Сибел Зейнелова – студент в Кралската музикална академия в Лондон, Димитър Димитров, който учи в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, настоящи възпитаници на Юлиянова, лауреати в конкурсите. Три дуета ще свирят с музикантите на Сливенския симфоничен оркестър. Христиана Харалампиева – Дамян Стоев, Адриана Узунова и Виктория Влахова – носители на Гран При от международния клавирен конкурс Вива пиано и Александра Симеонова – Златомир Трифонов. В концерта ще участват още младите и талантливи пианисти Екатерина Димитрова, Виктор Владков и Тома Вълков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram