Шофьорът на катастрофиралия автобус е задържан, остава неясно как се е стигнало до тежкия инцидент

Към момента версиите, които се разглеждат за тежката катастрофа със сръбски автобус с деца на магистрала „Тракия“, са две – грешка на шофьора или евентуална техническа неизправност. Шофьорът на автобуса е задържан за 24 часа, предстоят разпити. Той не е пострадал при инцидента. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение. Това съобщиха на брифинг пред медиите разследващите, съобщава Дарик.

По неизяснени обстоятелства автобусът е напуснал платното и влязъл в канавката, обясниха разследващите.

„Колегите са дошли почти веднага на мястото, на около четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за катастрофирал сръбски автобус 48 сръбски граждани. По неизяснени обстоятелства превозното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала катастрофата. Към момента имам информация, че 28 граждани са прегледани в центъра за спешна медицинска помощ, 14 от тях са настанени за лечение. В по-тежко състояние са около 3 деца”, казаха още от полицията.

„9 от пострадалите са малолетни – между 7 и 12 години, три са непълнолетни – във възрастовата група между 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите установяват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са преминали през центъра на медицинска помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде уведомена и дирекция „Социално подпомагане” с цел да ни окажат помощ с настаняване на децата, докато родителите им дойдат в България”, обясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Късно снощи автобусът беше изтеглен от мястото на инцидента.

Движението в района все още не е пуснато заради замърсяване на платното с масло и гориво от автобуса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram