Шампионска титла за „Раптор Арчери“ от държавното

Клуб „Раптор Арчери” си има първи републикански шампион при жените от държавното първенство по стрелба с лък, в лицето на казанлъчанката Мирела Чавдарова. Спортната проява се проведе през почивните дни в столичната зала „Арена Армеец” с участието на повече от 100-на състезатели от 13 клуба. Едновременно бяха излъчени шампионите в стрелбата при мъжете, жените, девойки и младежи. Всичките ни петима участници, представящи казанлъшкия клуб, стреляха в дисциплината „компаунд”, като Мирела е единствената, която си тръгна с медал и шампионска титла от първенството. Година по-рано, Мирела стана вицешампион в женското съревнование, а сега показа най-доброто от себе си, изпреварвайки останалите 7 претендентки за титлата.

При мъжете с най-предно класиране е треньорът на Мирела и състезател Йордан Георгиев, който е пети, следван от Георги Сапунджиев – 8-ми, Димитър Бучакчиев – 19-ти  и Кирил Тасков- 26-ти.

„Рапторите” са трети в отборното подреждане.

Следващото им състезание е в Садово – в началото на април. Тук ще се проведе кръг от държавния шампионат, открит турнир, организиран от местните стрелци и Българската федерация по стрелба с лък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram