Четирима в ареста след операция на жандармерията в Казанлък

Операцията по противодействие на битовата престъпност се провежда в три квартала в града, участват над 150 служители на жандармерията и на РУ-Казанлък

„Акцията стартира след вчерашния случай, при който двама полицейски служители бяха нападнати, а един пострада в местност „Казмера“ в Казанлък, уточни директорът на ОДМВР-Стара Загора ст.комисар Лазар Христов. Той коментира, че действията на колегите са били продиктувани от желанието им за срочно приключване на работата по досъдебно производство и припомни цялостната ангажираност на служителите от дирекцията по охрана на протестите и недостигът на униформени на терен. Ст. комисар Лазар Христов коментира, че напоследък зачестяват случаите на посегателства над полицаи. Във вчерашния ден има още един случай на агресия спрямо полицейски служител в Мъглиж, униформеният не е пострадал, нападателят е задържан, а по случая е започнато бързо производство за хулиганство. Той подчерта, че от МВР се вземат всички необходими мерки за недопускането на подобни инциденти.

В хода на днешните полицейски действия са задържани пет лица и са образувани четири бързи и две досъдебни производства. В имота на единия от задържаните са намерени растения от рода на конопа, а в друг – нерегистриран газов пистолет.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram