Д-р Колев, №1: Готов съм да вложа сериозни ресурси в поддръжката на населените места

Кандидат-кметът се обяви за спиране на разпродаването на общинско имущество

„Ще приключа големите инфраструктурни проекти в Крън, започнати в изтеклия мандат и ще се заема с поддръжката на града“, обяви кандидатът за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев пред жители на най-младия български град. Той изказа мнение, че придобивките са факт и е необходимо да бъдат вложени сериозни ресурси в поддръжката на населените места и общинския център.

Хората коментираха пред д-р Колев, че градът има нужда от няколко големи контейнера за изхвърляне на строителни отпадъци, които да са постоянни, а не само по време на акциите през годината. Гробищният парк се нуждае от сериозна поддръжка, както и улиците, жалваха се още крънчани, а транспортът е недостатъчен – в събота и неделя няма автобуси. За пътуващи граждани с ТЕЛК няма намаление на билета за междуселищния превоз, казаха хората.

„Смятам, че транспортът трябва да има социална функция – не трябва да прескачаме определени цени и норми. Не може да се очаква да бъде печеливш, очаква се да служи на хората и затова Общината получава дотации от държавата“, подчерта д-р Колев, чието име стои най-отгоре в интегралната бюлетина с №1.

Той посочи, че Транспортната схема ще бъде генерално преразгледана при управление на общината под негово ръководство.

Относно цената на водата д-р Колев съобщи, че ще стартира местен референдум, за да стане ВиК е общинско. „Хората и бизнесът сами трябва да решават за цената на водата, какви инвестиции да се правят и да се контролира качеството на ремонтите“, категоричен е кандидатът за кмет.

Крънчани се интересуваха от Капиталовата програма на Община Казанлък и поискаха от д-р Колев да бъдат спрени продажбите на общинско имущество.

„За 2023 г. Инвестиционната програма е малко над 4 милиона и половина, а към населените места, извън Казанлък, са насочени около 160 000 лева“, поясни д-р Колев и заяви, че е против безпринципната продажба на общинско имущество.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram