Честит празник, казанлъчани!

На 2 юни честваме Празника на Казанлък. Той е подвижен и се чества в първия петък на юни – преди кулминационните дни на Празника на розата, в първата събота и неделя на месеца. Празникът на Казанлък тази година съвпадна с Деня на Ботев.
От 10:00 часа на площад „Севтополис“ ще бъде отслужен Водосвет за благоденствието на Казанлък и ще се състои церемонията по издигане на знамето на града. Тържествената сесия на Общинския съвет ще започне от 11:30 часа в сградата на Исторически музей „Искра“ в гр. Казанлък, при дневен ред от две точки.
В изпълнение на Решение на Общински съвет – Казанлък, тържествено ще бъде удостоен със званието ”Почетен гражданин на град Казанлък” лютиерът Едрьо Едрев – председател на първото регионално сдружение на майсторите- лютиери, участник в много национални и международни изложения и конкурси, в които печели престижни награди и отличия, първият български професионален лютиер, завършил Международен професионален институт за струнни музикални инструменти и технология на дървесината.
Друга точка в дневния ред на тържественото заседание днес е валидиране на пощенска марка и илюстрован плик със стандартен знак с наименование ”Фестивал на розата в Казанлък”. Ще бъде подписан и меморандум за приятелство и сътрудничество с община Джунг, Република Корея.
Точка 2 от проекта за дневен ред отпадна в последния момент, поради невъзможност делегацията от Блида, Алжир да присъства за подписване на Меморандума за побратимяване.
От 21.00 на площад „Севтополис“ ще започне официалното откриване на Фестивала на розта 2017 г., с коронясване на Царица Роза 2017., фойерверк шоу и концерт на Ирина Флорин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram