Честит Ден на Казанлък!

Днес по традиция Казанлък отбелязва празника на града. Празнуваме го от години в първия петък на месец юни. Тържествата започват от 10 часа, когато на централния площад „Севтополис“ ще се

извърши водосвет и церемония по издигане знамето на града. От 10:30 ще бъде тържественото откриване на скулптурата „Японката“, която е монтирана на ул. Искра. Тя бе дарена от почетния гражданин на Казанлък Доко Доков приживе и бе изградена след благотворителна кампания. Тържествената сесия на Общинския съвет ще започне от 11:30 в зала „Инфра“. Тогава ще бъдат връчени отличията на тазгодишните почетните граждани инж. Николай Ибушев и доайенът на културата Цвятко Цветков. С вписване в почетната книга са удостоени дългогодишният директор на ПГЛПТ инж. Рени Червенкова, музикалният педагог Елена Юлиянова, ръководителят на ВГ „Искрица“ Стефка Денева и председателката на Тракийското дружество в Казанлък от четвърт век Костадинка Димитрова. От 16 часа на площад Севтополис стартира Дефиле и откриване на международен фолклорен фестивал. От 17:30 е предвидено откриването на Посетителски център – Музей на фотографията в Казанлък. Една идея отпреди повече от 10 години на фотограф- художника Бедрос Азинян. Ще бъде открито помещението на музея, вероятно ще бъде обявен и неговият директор Стефан Папукчиев.

Днес едни от най-известните винени експерти и международно жури ще проведат дегустацията за тазгодишното 5-то издание на фестивала на виното Розе, като ще изберат най-добрата винена напитка. През 2015-та има рекордно присъствие на винарски изби от цялта страна.
В парк „Розариум“ се предвижда провеждането на зумба демонстрации. Официалното откриване на 112-я фестивал на розата и коронясването на Царица Роза 2015 Цветелина Иванова ще стартира от 20:30 на площад Севтополис. След очакваното фойерверк шоу започва концерт на групата СИГНАЛ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram