Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца навърши година

В Световния ден на децата 20 ноември, Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца в Казанлък отпразнува своя първи рожден ден.
По повод празника, тържество в сградата на ул. „Войнишка“ 25 събра заедно екипа на Центъра, деца и родители, потребители на услуги, а огромна торта и подаръци подсладиха петъчната вечер.

Сдружение „Бъдеще за децата” има дългогодишен опит в работата с деца със специфични потребности. Организацията е основана 2003 година и оттогава до днес е реализирала десетки проекта в подкрепа на децата и младежите с увреждания – социално включване, дейности и услуги за интеграция и повишаване на уменията на децата, арт- и трудо терапия, промяна на обществените нагласи, проекто-закони за подобряване качеството им на живот и мн.др.
Сдружението предоставяше услугата Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания 7 години (от 2007г. го 2014 г.), като разчиташе на средства от дарения, проекти и различни донори.

Настоящият екип на Центъра е квалифициран и силно мотивиран да работи в подкрепа развитието и личностното израстване на децата. В ЦСРИ – Казанлък, семействата могат да ползват услугите на логопед, психолог, специален педагог, трудотерапевт и консултации от социален работник.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram