Създадоха клуб на доброволците в училището в Ръжена

Стартира дейността и на Клуб „Млад доброволец” в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Ръжена. Екип на Сдружение „Бъдеще за децата“ се срещна с ученици от 7-ми и 8-ми клас на основното училище. В рамките на два часа бе проведено първото от петте заложени базови обучения, опознавателното –  между членовете на Клуба. Направени бяха и първи стъпки в доброволчеството.
Още по време на първата си среща, ръководителите на клуба и децата съставиха свои правила на работа и регламент за приемане на нови членове.
В подготовката и обученията на децата, Сдружение „Бъдеще за децата” използва капацитета и опита на двама от своите психолози – Миряна Господинова и Диляна Панова. Двете в екип, имат разработени и реализирани специални програми за тренинг-обучения в училищна среда на различни теми – Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН и други полово предавани болести; Превенция на ранна бременност; Агресия – мода или марка и др. Те следват принципа – поднасяне на информацията на достъпен език и стъпват на интерактивния подход, където имат повече свобода за работа – игри, дискусии, асоциации, мултимедия, тестове.
Във всеки Клуб „Млад доброволец”, до днес наброява по 10 члена, като изключение прави НГПИД „Акад. Д. Узунов” гр. Казанлък, където желаещите са много повече, споделят от сдружението.
„Гласът на децата” е проект в подкрепа на алтернативните социални услуги за деца – Център за обществена подкрепа – и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца – гр. Казанлък. Продължителността му е 10 месеца и включва реализацията на четири основни дейности, с цел повишаване на гражданската информираност – Е-бюлетин, „Запознаването с възможностите за подкрепа на деца”, „Клуб млад доброволец”, „Дейности насочени към общността”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram