Цветя и сладък комплимент поднесоха социалистките на казанлъшки семейства

Днес в Деня на християнското семейство жените-социалистки от Казанлък поздравиха семейства с дългогодишен съвместен живот в Града на розите. Те им засвидетелстваха уважение и им пожелаха здраве и дълголетие.

„Семейството е школа за здрави семейни добродетели – любов, съпружеска вярност, трудолюбие, целомъдрие.” – категорично е семейство Братоеви. Те са заедно вече 59 години. С нетърпение очакват Диамантената си сватба, която е през 2016 г. С радост и гордост разказват за четирите си внуци и три правнучета, най-малкото от които е на 40 дни.

„Каква е тайната ли?! – замисля се Неделчо Братоев – няма тайна. Компромисът е това, което държи здраво семейството. И уважението към човека до теб, уважение към неговите възгледи, към неговите интереси“.

Семейство Песеви с умиление си спомнят далечната 1958 г., когато се запознават. А от 1963 г.са сключили граждански брак. Едно щастливо семейство, съхранено благодарение на вярата в доброто и любовта.

„Между нас никога не е имало ревност – разказват те – всеки си вървеше по своята писта -единият общественик, другия културен деец, но се почитахме и уважавахме. Внукът ни е на 25 години и искаме да му предадем тази вяра в доброто и зачитане на всички човешки ценности.“, споделиха семейство Песеви.

„Вече четири години подред жените социалистки почитаме този ден с различни инициативи.” , заяви Стела Кехайова председател на Общински клуб на жените – социалистки в Казанлък. „Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността ни през годините. То е нашата крепост. Затова нека този ден да посветим на най-близките си хора да им покажем колко много ги обичаме и колко много означават за нас.”, допълни още Кехайова.

Прессъобщение на БСП

21112015_21

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram