Цветан Стоянов е трикратен шампион на България при 12-годишните момчета

Казанлъшката надежда в шахмата Цветан Стоянов отново е шампион на България за 2015 г. при момчетата до 12 г. на приключилите в Пловдив държавни индивидуални първенства по шахмат за момчета и момичета, юноши и девойки до 12, 14, 16 и 18 години. При момчетата до 12 години  в класическия шахмат участваха 78 шахматисти. В групата се играха 9 кръга.
Шампионатите в отделните възрастови групи по класически шах се проведоха от  3 до 9 април, на 9 и 10 април – по ускорен шахмат, а на 11 април – по блиц. Организатори са Българската Шахматна федерация и Шах Клуб “Локомотив” Пловдив.
Цветан Стоянов с ЕЛО 1745 спечели в Пловдив не една, а три шампионски титли и така повтори успеха си от миналата година. Със 7 точки казанлъчанинът оглави класирането в държавната надпревара на блиц, от 72 -ма участника. Третият златен медал за Цветан е от държавното първенство по ускорен шах. От 87 участника след 7 кръга, със 6 т.  той спечели поредната си шампионска титла.

От 2010 година това е пета титла за 11-годишния фидемайстор от Казанлък в класическия шахмат. Оттогава до днес  Цветан громи съперници си в държавните първенства  без проблем и печели място в националния отбор на България за големите европейски и световни форуми при децата. Следващото му участие в силен турнир предстои след седмица. От 19 до 25 април, като част от националния отбор, Цецко ще премери сили над дъските в международен шахматен турнир, който ще приеме Турция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram