Участвайте в младежкия национален конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“!

По повод 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление, Национално сдружение на общините в Република България и Община Казанлък обявяват конкурс за младежи на възраст до 29 г. включително /съгласно §1, т.1 от Закона за младежта/ за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината.

В него могат да участват ученици, студенти и неработещи млади хора до 29 години с идеи за подобряване на средата на населеното не място и това да е в компетенцията на Община Казанлък..

Проблемите са естествена част от ежедневието. Общината, населеното място фокусират най-голям брой различни интереси и това прави разрешаването на проблемите сложна задача. Ако обичате мястото, където живеете и сте загрижени за своите близки и приятели, защо не станете част от намирането на решение? Може би някои проблеми не изискват много сили и пари, но не винаги достига време.

Огледайте се. Сред проблемите във вашия град или село, с които се сблъсквате, изберете един, чието решаване може да се окаже във Вашите ръце.

Представете си, че от Вас зависи решението на конкретен проблем, който засяга част от жителите на Вашата община. Какви предложения за неговото решаване бихте направили? Как ще прецените кое от предложенията е най-реалистично? Кого ще привлечете сред своите съмишленици? Как ще мотивирате тяхната активност и ангажираност? Чии интереси би могло да засегне предлаганото от Вас решение? Какви са стъпките за решаване на проблема? Какви ресурси ще Ви бъдат необходими за осъществяване на идеята? Как виждате своята роля в решаването на проблема?

Ако отговорите на тези въпроси, Вие ще сте разработили своята малка „управленска програма“.

Опишете своята идея и я изпратете на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Не бъдете част от проблема. Станете част от неговото решаване!💡

Регламентът на конкурса „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ можете да изтеглите от прикачения линк: https://www.namrb.org/…/nsorb-obyavyava-natsionalen…

Фейсбук профил на конкурса: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093305370905

Събитие във фейсбук: https://fb.me/e/3txqpByZT

Изпратете своята концепция до 30 юли 2023 г. в електронен формат на мейл: konkurs@namrb.org

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram