Успешно приключи кампания на „Искам бебе“ в Казанлък

1502.10 лв. е събраната сума от кампанията „Дари Живот „на Фондация „Искам бебе“, съобщава координаторът за Казанлък Силвия Пейчева. Представители на казанлъшкия бизнес – магазин, специализиран в продажбата на детски храни и артикули са предали общо 1177.10 лв. в подкрепа на двойки от гр. Казанлък с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от „Донорска яйцеклетка“. Сумата е била събрана по време на празничните дни. Кампанията бе подкрепена и от обществения посредник на Казанлък Гинка Щерева, която направи първото дарение.

Двойките, които се подлагат на инвитро процедура с донорска яйцеклетка се самофинансират, те нямат право да използват финансово подпомагане от държавния фон ин витро. Общините, които предлагат подобна програма пък са само две у нас – София и от тази година Варна. Сумата за тази процедура варира от 6 000 лева до 10 000 лева, в зависимост от клиниките, в които се практикува.

Средствата от коледната кампания вече са преведени по сметката на фондацията, а изборът на двойка/и от гр. Казанлък, нуждаещи се от съответната процедура, все още не е приключил.

Кампанията на „Искам бебе“ в Казанлък продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram