Трима от БСП в Стара Загора се отказаха да влизат в парламента

Трима членове на БСП са се отказали от участие в кандидат-депутатската листа на Коалиция „БСП за България” в Стара Загора, заради несъгласие с подредбата на листата от Областния съвет на БСП, съобщи сайтът topnovini.bg, позовавайки се на свои източници от партията.

От надпреварата за влизане в новия Парламент са отпаднали Мариана Тотева от Раднево, Атанас Пъдев от Павел баня и Николай Терзиев от Казанлък.

Според старозагорски социалисти причина за отказа им е това, че не са били сложени на избираеми места в листата на „Коалиция БСП за България”, уточняват от topnovini.bg. „Така съм преценил. Мотивите си съм изложил пред Националния съвет на БСП, защото смятам, че това е мястото, където трябва да ги споделя”, коментирал Атанас Пъдев. Николай Терзиев пък разпространи писмо, в което се казва, че Казанлъшката партийна организация категорично не приема предложената листа за народни представители на 27-ми  многомандатен избирателен район (МИР) Стара Загора, приета на Областния съвет на БСП Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram