Топла събота в Казанлък до 21°

Днес преди обяд на места в низините и равнините от Южна България ще е мъгливо. Над западната половина на страната облачността ще е значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. Над източната половина ще преобладава слънчево време, но привечер над югоизточните райони облачността, предимно ниска, ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°.

Над планините в западната половина от страната облачността ще е по-често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. На изток ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, след обяд по най-високите части и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, привечер ще се образува ниска облачност. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram