Ти да видиш… Пак герберски схеми?!

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=9ZbaMd5VY8Q’]

Странни реакции в две от кметствата на Община Казанлък получихме при въпроса къде се събират подписите за референдума. В Горно Черковище, трудно обясниха, къде е едно от местата за събиране на подписите, а в Бузовград листове с „някаква подписка“ дори изчезнаха!
Интересното е, че и в двете села текат подписки за доброволен труд за важни за населените места проекти, но разнопосочните и неясни отговори за подписката за референдума будят съмнения.
В редакцията на сайта presstv.bg постъпи сигнал, че хора, които се подписват в списъци за временна заетост в казанлъшкото село Горно Черковище са агитирани да се подпишат в подписката на ГЕРБ с искане за свикване на референдум за изборните права.
В кметството в Горно Черковище секретаят на кмета, съобщи, че знае за подписката и се подписала в нея в кметството. Коментира, че не знае къде официално се събират подписите, но че последните такива листове кметът занесъл в централата на ГЕРБ в Казанлък.
Кметът Антон Антонов, коментира, че подписката се инициирала от общински съветник на ГЕРБ в селото. Самите подписи, били събирани и до черната дъска на входа на кметството.
Никой от хората на центъра не потвърди, че е виждал такава подписка до входа на кметството. Антонов нямал изрична заповед за мястото на провеждането.
В кметството на Бузовград на въпроса къде се събират подписите за референдума, отговорът от жена, която се оказа че отговаря за чистотата и помага за различни други дейности в селото беше: Тук. Не станя ясно в кметството ли или в селото. Тя показа около десетина листове с подписи, но докато издаде документ на жител на селото листовете странно изчезнаха и тя трудо се сети за коя подписка става въпрос.
Оказа се, че и в Бузовград събират допълнително подписи за доброволен труд за реализирането на местен проект, като тя определено се сети само за този проект, а за референдума съобщи, че компетентен бил кметът, който не беше в сградата на кметството в Бузовград.
В събирането на подписи за референдума, няма нищо незаконно. Странна е реакцията на служители в двете кметства, които трудно относно точно тази подписка даваха еднозначни отговори.
Странно дали, в кметства с кметове на ГЕРБ, няма активизиране на местните структури, които, може би принуждават хората да се подпишат под един проект, но подписите да се оказват и под тези за референдума.
Жители на селата, споделиха, че искат населените места да стават по-хубави и може би това е причината къде несъзнателно, къде не да полагат инициали и под животоспасяващата подписка за референдума на ГЕРБ.
Да не забравяме,че лидерската партия на ББ и слънцето ЦЦ потготвят нови избори и очевидно, освен, че старата любов ръжда не хваща се смазват и старите изборни схеми. Защо не те да съдържат натиск и възможност за сплашване на нискообразовани или зависими от кметствата хора?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram