Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 18.02.2014г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски произовдства и са регистрирани четири престъпления.

Бързо полицейско производство
На 18 февруари в РУП Раднево е получен сигнал от жителка на с. Ковачево, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в магазин в селото и е извършило кражба от там на 40 лв. и въдица „Mung Pin“. От извършените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е 25-годишният С.Р. от с. Ковачево.
На 19 февруари е образувано бързо полицейско производство срещу 63-годишния С.С. от Стара Загора за това, че управлява л.а. „Форд Фиеста“ в с. Калитиново под въздействието на алкохол – 2.72 промила.

По-характерни престъпления
На 18 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 58-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е отнело две метални конструкции от вилното му място в местността „Гьоневец“.
На 18 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба. Потърпевшият заявил, че за времето от 1 до 15 февруари неизвестно лице е извършило кражба от стопанска постройка в имота му в с. Еленино на четири джанти за т.а. „Шкода“, 30 арматурни пръчки с дължина 2 м , тръби, поцинковани казани и 15 м четирижилен кабел.
На 18 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 64-годишна жена от с. Калояновец, който заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на четири кокошки от стопанска постройка в двора й.
На 18 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 49-годишна казанлъчанка, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от паркирания пред дома й на ул. „Батак“ л.а. „Фолксваген Поло“ на панел от авто сд.

Други
На 189 февруари във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за горящ лек автомобил в кв. „Железник“. По първоначални данни, от извършения оглед е установено, че запалването на л.а. „Опел Корса“, собственост на 56-годишен старозагорец е възникнало от техническа неизправност в ел. инсталацията на автомобила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram