„Тайни и загадки около залавянето на Левски“

В навечерието на предстоящото отбелязване на 146-годишнината от гибелта на Васил Левски, в Казанлък гостува следователят-писател Благой Емануилов, за да представи своя авторски труд, посветен на залавянето и последните дни на Апостола на свободата. Книгата на Благой Емануилов „Тайни и загадки около залавянето на Левски“ ще бъде представена на 29 януари, вторник, от 17.30 часа в ЛХМ „Чудомир“ от д-р и. н. Косьо Зарев.

Благой Емануилов е роден през 1934 г. в с. Габарево, Община Павел баня. Завършил е гимназия в Казанлък и Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Има над 30 години юридически стаж, двадесет от които като следовател в Пловдив и Карлово. През последните две десетилетия той се изявява и като писател, разследващ значими исторически събития и загадки.

Първата му книга „Тайната на Николай Втори“ излиза през 1998 г. Посветена е на мистерията около изчезналите императорски деца Алексей и Анастасия, по време на разстрела на последното царско семейство в Русия. Тази тема задълбочава във втората си книга „Император Николай Втори и конспирацията на ХХ век“ (2009 г.) Последните му две книги „Залавянето на Васил Левски и тайните имперски служби“ (2013 г.) и „Тайни и загадки около залавянето на Васил Левски“ (2016 г.) хвърлят светлина и са несъмнен принос в изясняването на редица събития и факти, свързани с революционното дело, залавянето и гибелта на Апостола.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram