С редица инициативи ДГС-Казанлък отбелязва Седмицата на гората

С редица инициативи Държавно горско стопанство Казанлък отбелязва традиционната „Седмица на гората“, която тази година се провежда от 1-ви до 7-ми април под мотото „Гората и ние“. В програмата, организирана по повод националната инициатива, е било включено посещение на Музея на залесяването, както и залесителни акции, посочи директорът на местното горско стопанство инж. Иван Славов
През тази година залесяването в региона е стартирало по-рано от традиционните кампании. Още в края на месец февруари и началото на март, 7 дка край град Шипка са били залесени с дръвчета от видовете кипарис и кедър, а около горния край на къщите са били засадени широколистни дървета. ДГС – Казанлък взема дейно участие в залесяването на Тюлбето, организирано от Община Казанлък, предоставяйки и част от дръвчетата за самата акция. Общо около 60 дка се предвижда да бъдат залесени на територията на ДГС Казанлък през настоящата година.
За справяне с бракониерските набези, дежурни групи охраняват територията на Държавното горско стопанство през почивните дни. Създадена е и организация за ежедневна охрана, а наред с това се разчита и на доброто взаимодействи с органите на реда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram