Обновява се пространството зад Централния кооперативен пазар в Казанлък

Община Казанлък започна интензивни дейности по облагородяване на пространството, намиращо се зад Централния кооперативен пазар и около банята в Казанлък. Има приет План за регулация на част от кв. 143 по плана на гр. Казанлък, одобрен със Заповед № 2236/20.11.2012 г. на Кмета на общината. Площта, която ще бъде облагородена, зе над 2750 кв.м.
Тук ще бъдат създадени 37 паркоместа, ще бъде изградена връзка между северната част на ул. „Славянска“, ул. „Велико Търново“, ул. „Бяло море“ до бул. „Никола Петков“.Ще се направи нова тротоарна настилка, а съществуващата ще бъде реновирана. Ще се направят зелени и цветни пространства и свързващи алеи.
В момента се почиства терена от натрупаните с времето маси пръст и бетон. Демонтират се намиращите се в периметъра на района павилиони, които са изключително неестетични. Два от тях са разположени върху общински терен, а 3 са в имот частна собственост. Те се намират близо до турската баня, която е паметник на културата.
В тази част на града Община Казанлък реализира още една идея – преустройство на площта под металните конструкции, северно от Кооперативния пазар, и превръщането й в привлекателен пазар за цветя. Ще се използват всички дадености на интериора и екстериора, като се предвижда направата на алуминиева конструкция, окачен флексибилен таван, рекламни пана и др. С това в Казанлък ще бъде изграден удобен, красив и съвременен цветен пазар.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram