Състезание по майсторско шофиране за млади шофьори Drive safe ще се проведе в Казанлък

Организаторите от Алтернативата на гражданите – Казанлък канят всички желаещи да участват в уникалното авто-мото шоу

Алтернативата на гражданите – Казанлък организира състезание по майсторско шофиране за млади шофьори – Drive safe. Състезанието ще се проведе на 21 октомври (събота) на паркинга пред завод Арсенал. Записването за участие започва в 10.00 часа на място.

Състезанието Drive safe ще се проведе в две категории – мъже и жени. Участниците трябва да имат валидно Свидетелство за управление на МПС и да са възраст до 25 г. Те ще преминат по предварително начертанo трасе, като ще шофират учебни автомобили, придружени от инструктор. Победителите в двете категории ще бъдат тези, които са преминали трасето най-бързо, но и с най-малък брой наказателни точки. За всеки бутнат конус младите шофьори ще получават по 5 секунди в плюс към времето си.

Целта на състезанието е да обърне внимание на младите шофьори на важността на правилата и безопасността при шофиране. Вниманието на пътя спасява човешки животи. Всички желаещи ще могат да проследят и ефектът, който алкохола оказва върху човешките възприятия със симулационни очила. Те симулират ефекта на дезориентация, включително намалена бдителност, забавено време за реакция, объркване и изкривяване на зрението, вследствие употребата на алкохол.

Организаторите на шоуто от Алтернативата на гражданите – Казанлък са предвидили атрактивни награди за участниците в състезанието и скоростни демонстрации за всички зрители. Състезанието за майсторско шофиране Drive safe се организира със съдействието на Автопрактик ЕООД, а младият казанлъшки автомобилен състезател  Валентин Георгиев ще демонстрира професионалните си умения.

Алтернативата на гражданите – Казанлък е с номер 69 за общински съветници

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram