Стоянова ще маха металните гаражи в Казанлък

Над 2000 гаражи около блокове, поставени в зелени площи или директно върху паркинги ще бъдат отстранени. Галина Стоянова потвърди пред общинските съветници, че с новата  Наредба №4, която регламентира реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Казанлък ще бъдат премахнати гаражите.

Според Чл. 3 Ал. 1 т. 5 от новата наредба приета от общинския съвет би трябвало да се премахнат хиляди поставени гаражи в Казанлък, потвърди съветникът Цветан Шиков.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6x3wG9oe08&feature=youtu.be

Около 4800 са гаражите в Казанлък по данни от миналата година. Общината през годините винаги се е стремяла да повиши събираемостта от тях, което по-скоро затваряше очите на администрацията за естетическият им вид. При добра събираемост би трябвало да влизат в бюджета около 20 хил. лева месечно или над 240 000 годишно.  Реално обаче, гаражите са над 5 хиляди, а постъпленията в пъти по-малко.

Стоянова призна, че след 4 години управление все още не знае колко са незаконните гаражи в Казанлък.

https://www.youtube.com/watch?v=8wejSpe6gZA

По силата на цитираният член от новата Наредба 4, би трябвало, буквално, да се премахнат хиляди гаражи, които са поставени на зелени площи пред блокове, директно върху асфалтирани пътища или поставени безразборно.

Тук въпросът е следния. Дали частта от тази наредба, ще се превърне в действаща и от общината ще стартират процедура по премахването на грозните метални гаражи, или ще предпочетат да узаконят абсурдно сложените метални контейнери, като по този начин пълнят с такси общинската хазна. Нещо което предстои да видим как и дали ще се случи в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram