Стартира Седмица по предприемачество в Казанлък

Седмицата по предприемачество стартира в Казанлък с открит урок на тема „Откриване и оценка на бизнес идеята“ в Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт. В рамките на световната инициатива за учениците от гимназията ще се проведе и иновационен лагер на 15 ноември 2012 г.

Тази година Световната седмица по предприемачество в България се организира под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и ще бъде отбелязана с общо 139 инициативи в 70 населени места. От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в инициативите.

Представители на бизнеса и местната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци. Заедно с учениците те ще обсъдят възможностите и проблемите при стартирането и управлението на бизнес. Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят план за успешното му лансиране на пазара. Жури, съставено от учители, родители и професионалисти от бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите.

Домакин и инициатор на дейностите в България е организацията за младежко предприемачество Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Инициативите ще се проведат по различни програми на ДАБ като „Бизнес етика“, „Икономика на успеха“, „Европа и аз“ и др. Целта на проявите е да се насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и да се създаде основа за изграждане на конкретни предприемачески умения сред учениците.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram