Стартира пленерът за детска рисунка „Казанлък през нашите очи“

Официалното откриване на детската художествена надпревара се състоя в народно читалище „Възродена Искра – 2000“, съорганизатор с община Казанлък. С детски музикални изпълнения на читалищната сцена и зала, изпъстрена с рисунки участници и организатори дадоха начало на традиционната творческа инициатива в рамките на 113-тите Празници на розата в гр. Казанлък.

Инициативата „Казанлък през нашите очи“ ще опита да разшири тематичния спектър към Долината на розите през детските очи. За да бъде провокирано детското въображение към личностите на Казанлък, обикновените хора, историята и съвременния живот на участниците е осигурен безплатен достъп до историческите и културни забележителности в региона. По време на откриването на децата бяха раздадени материали за рисуване и бяха уточнени условията за участие в конкурса.

Регионалният пленер се провежда за пети път. Тази година в него ще вземат около 35 казанлъшки деца на възраст между 5 и 14 години. Те ще премерят художествени умения с акварел, пастел и графика, по техен избор. Децата са разделени в две възрастови групи: 7 – 10-годишни и 11 – 14 г. Постиженията им ще оценява тричленно жури от именити казанлъшки художници с по три първи награди във всяка категория. Детското вдъхновение на рисунка ще бъде отличено и със специални награди от организаторите на откриването на изложбата с рисунки тази неделя.

Пресцентър на община Казанлък

123

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram