Стартира Национална кампания „За чиста околна среда – 2013г.“

За поредна година МОСВ и Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда/ПУДООС/ отправят покана за участие в Националната кампания „За чиста околна среда- 2013 г “ на тема: „Обичам природата – и аз участвам „. Участници в конкурса могат да бъдат, на първо място, общини и кметства от цялата страна .
За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева ( с вкл. ДДС ).
В конкурса могат да се включат и училища, детски градини, както и обединени детски комплекси.
За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 5 000 лева ( с вкл. ДДС ) за училища, детски градини, обединени детски комплекси .
Целта на кампанията „За чиста околна среда 2013 г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора , посредством възможността за финансиране на дейности от материален характер пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите , заявители на проектите.
С най-висока оценка по шестобалната система ще бъдат оценявани проекти , които в най-голяма степен показват приобщаване на децата към проекта, вменяване на дългосрочни задължения и постигане на определени резултати от участващите в проекта (като от децата и учениците , така и от съответните ръководители на проектите в учебните заведения и НПО ), проследимост на идеята в нейното дългосрочно развитие и възможност за продължаване на проекта чрез включване на допълнителни участници и родители в следващите етапи .
Резултатите от извършеното класиране на постъпилите Заявления ще бъдат обявени в срок до 21.03.2013 г. на електронния сайт на МОСВ – www.moew.government.bg , в раздела на кампанията „ За чиста околна среда „ с мото „ Обичам природата и аз участвам „ и интернет страницата на ПУДООС – www.pudoos.bg
Цялата информация може да открита и на сайта на РИОСВ Стара Загора.

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram