Ремонти на улици, училища и общински сгради са сред преоритетите в инвестиционната програма на общината за годината

За 2013-та година се предвижда да бъдат извършени за цялостни реконструкции на три учебни заведение в населените места на общината. Със средства на общината ще бъдат направени ремонти на средищните училища в Енина и град Шипка. Със средства по програма „Красива България“ ще бъде извършена реконструкцията на училището в село Копринка.
Причината за насочването на средства към населените места е, че по така наречената система „Парите следват ученика“ ръководствата на училищата в населените места, не разполагат със средства за основни ремонти на сградите които стопанисват. По тази система училищата в Казанлък, при добро управление на бюджетите си, могат да планират извършването на ремонтни дейности. През миналата година със средства на общината бяха реконструирани цялостно покривите на гимназията „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „ Мати Болгария“.
Инвестиционната програма е в размер на 5 349 527 лв., като основните направления са: въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детска градина и детска ясла – 545 000 лв.; асфалтиране на 34 улици – 1 800 000 лв., от които – 25 880 кв.м в населените места и 26 970 кв. м – в града; реконструиране сградата на Младежки дом-Казанлък – 63 528 лв.; изграждане на Ритуална зала за радостни обреди – 30 000 лв.; разширяване на залата на ул. „Искра“ 4 – 21 000 лв.; реконструкция на кафето под Художествената галерия – 22 000 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram